Perfil


monica marti paisatgista
Mònica Martí Cervera

Llicenciada en Història de l’Art, UAB

Enginyer Tècnic Agrícola, UPC

Postgrau en Jardineria i Paisatgisme, UPC

Professora col.laboradora del curs Disseny de jardins, Parc del Laberint d’Horta, Barcelona.


Visc a l’Empordà, des d’on projecto jardins privats fa 25 anys. El contacte quotidià amb el paisatge agrícola i rural s’ha convertit al llarg del temps en una cosa essencial per entendre la meva feina i complementa la meva formació acadèmica.

La meva aproximació a la natura comença als jardins de l’Escola Pere Vergés i als prats de la Vall d’Aran. Recordo com ja des de petita gaudia recollint flors, fent rams, remenant branquetes… i encara avui ho segueixo fent: mai torno d’un passeig pel camp amb les mans buides.

monica marti recollint flors al seu jardí

Més enllà de la recol·lecció, m’apassiona l’observació i comprensió de qualsevol paisatge. Per aquest motiu en cada viatge procuro sempre visitar i conèixer nous jardins. Caminar per ells i de vegades revisitarlos en les diferents estacions de l’any, em donen l’oportunitat de continuar aprenent i ampliar coneixements.

Així, al llarg dels anys, els jardins antics, els clàssics, l’agricultura i la natura s’han convertit en els meus referents. L’experiència acumulada, així com la tinença i cura del meu propi jardí, em donen un gran ventall de possibilitats tècniques i estètiques a l’hora de plantejar-me com enfocar cada projecte.

El meu jardí és un lloc on experimento, planto, podo, remeno, provo i comprovo, faig i desfaig. Aquesta relació gairebé íntima i la seva cura em proporcionen sovint coneixements pràctics que no aprendria en cap altre lloc, i que amplien la meva experiència professional.

No obstant això, el jardí és més que un laboratori de camp, és un lloc on poder gaudir, per compartir amb la família i convidats. La satisfacció que em dóna el meu propi jardí és la que voldria que gaudissin els meus clients amb els seus.